Sivut

maanantai 12. maaliskuuta 2018

Tikkaamista ja hammasharjoja

Mysteeripeitto On Ringo Lake sai tovin odotella tikkaamista harkitessani mallia ja langan väriä. 


 Tilkkupinnan tikkaamiseen löysin Aurifilin vaihtuvavärisen lohenpunaisen (kuva ei anna oikeutta värille). Taustakankaana minulla on turkoosia matkiva, mutta vähän liikaa mintunvihreään taittuva melko yksivärinen kangas, johon upotan minulle joutuneen (ei aavistustakaan, mistä ja miten tämä on minulle tullut, vaikka todennäköisesti olen sen itse kyllä ostanut) keltaisen, vaihtuvavärisen Aurifilin. 


Treenipalasta näkyy tikkausidea paremmin kuin peitosta itsessään, samoin paistaa hapuilukin. Ja tämä on todellakin treenipala, yksiväriselle kankaalle oli vaikea saada suoria linjoja, peitossa tilkkujen reunojen avulla suunnat pysyvät paremmin hallinnassa.


 Yli puolet on tikattu. Etenen blokkirivien mukaan reunasta reunaan, ja kun blokit on kulmittain aseteltu, keskellä peittoa rivit ovat pitkiä.Välikaitaleiden päälle olen tikannut joko reilusti yli tai jättänyt vajaaksi, ja seuraavalla rivillä olen sitten tasoittanut välin. Näin siksi, ettei rivittäin tikkaaminen erottuisi lopullisessa jäljessä. Reunan turkoosit osuudet aion tikata turkoosilla langalla, miten, on vielä harkinnassa. 


Tikkailusta puikkoiluun. Jostain internetin ihmeellisestä maailmasta sattui silmään sukkapuikkojen säilytysvinkki, Clas Ohlsonin hammasharjakotelot. Vinkistä vaan ei selvinnyt se, että koteloissa on hammasharjatkin sisällä. Yhdeksän kotelon ja harjan paketti oli kuitenkin sen verran edullinen, että päätin investoida. Nyt on perheen pyöräilijöille ketjunpuhdistusharjoja, sillä nypin harjat koteloista pois ja pistin puikot tilalle. Puikkojen jo risoista myyntipakkauksista nappasin kokomerkinnät koteloihin. Ne puikot, joiden pakkauksia ei enää ole, on vielä koteloimatta. Sen teen, kunhan löydän ensin jostain puikkomittani. Nuo kaksipuolikkaat on kiinni sukassa, eivätkä ole hukassa.

8 kommenttia:

 1. Hirmuinen työ tuo tikkaushomma :-) Minäkin ostin kaksi settiä noita hammasharjakoteloita, eli 18 kpl hammasharjoja nyt huushollissa, mutta hyviä koteloita puikkojen säilytykseen. Ei oikein isäntä ja lapset ymmärtäneet :-)

  VastaaPoista
 2. Kaunista tulee. Mä en oo vielä aloittanutMaaliskuun lopulla tulossa juhlia, niihin myt täytyy panostaa😃

  VastaaPoista
 3. Aurifililla on kauniita tikkauslankoja. Kyllä tulee kaunis peitto. Tikkaaminen on vaativaa työtä, että saa hyvän ja tasaisen jäljen, itse olen melko noviisi tikkaaja. Kiva säilytysidea.

  VastaaPoista
 4. On tuossa tikkaamista. Aurfilin langat ovat kyllä kauniita tikkaamiseen. Hieno peitto tulossa!

  VastaaPoista
 5. Tikkausurakkasi näyttää kiinnostavalta! Ihana tuo sinun punainen lanka ja vaikuttaa sopivasti vaihtuvaväriseltä.

  VastaaPoista
 6. Lankavaihtoehtosi näyttävät sopivasti eloisilta tuohon kirjavaan peittoosi. Läpinäkyvät säilyttimet ovat näppärät. Minulla sukkapuikot ovat itse tekemässäni puikkopussissa vailla kokomerkintöjä. Vertailemalla puikkoja toisiinsa valitsen sopivat.

  VastaaPoista
 7. Hurja urakka, mutta hienoa tulee.

  VastaaPoista
 8. Luovuus peliin, niin hammasharjoille löytyy hyötykäyttöä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!